[ Updated threads · Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
Fórum » Archivum » Save The Earth Project » Te mit teszel/ tettél eddig a Föld megóvásának érdekében?
Te mit teszel/ tettél eddig a Föld megóvásának érdekében?
EmiliaDátum: Szombat, 2010-06-19, 9:36:47 | Üzenet # 1
Alezredes
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 147
Helyzet: Offline
Szelektív hulladékgyűjtés? Szemét összeszedése? Vagy csak nem dobod el az elhasznált elemeket?
Írjátok le, mit és hogyan csináltok azért hogy a bolygó sorsa jobbra forduljon.


 
Goodfairy1Dátum: Csütörtök, 2010-06-24, 8:17:35 | Üzenet # 2
Őrmester
Csoport: Írók
Üzenetek: 24
Helyzet: Offline
Mit teszek? Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem használok hajtógázas dezodort, a régi, lejárt gyógyszereket visszaviszem a gyógyszertárba, és természetesen a használt elemeket is a kijelölt helyre viszem. De úgy érzem ez kevés. Az én városomban a szelektív hulladékgyűjtésnek nem sok értelme van, mert a hétfő reggeli szemétszállításkor a szelektíves zsákot is megfogják és belevágják a háztartási hulladék közé. A szelektív konténerekkel ugyanez a helyzet. Jön az autó, és összeönti az egészet egybe. sad
Az egész bolygóra kiterjeszthető sajnos ez a hozzáállás. Sok embert nem érdekel, hogy itt kell élnünk, nem csak nekünk az utódainknak is. Sok ismerősöm van, aki úgy gondolkozik, hogy az ő életében és a gyerekeiében sem lesz még vége a földi életnek. Ilyenkor kérdezem én, hogy és az miért nem érdekli, hogy mi lesz később. Sokan nem érzik, hogy a Föld is él, bár sajnos mostanában már inkább túlél. Próbálja túlélni az emberiséget. sad
 
EmiliaDátum: Kedd, 2010-06-29, 9:26:37 | Üzenet # 3
Alezredes
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 147
Helyzet: Offline
Szia Goodfairy!

Örülök, hogy ennyi mindent teszel a Föld érdekében! Csak így tovább!


 
FreyaDátum: Hétfő, 2010-10-11, 7:00:32 | Üzenet # 4
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 2
Helyzet: Offline
Sziasztok!

én először is azzal kezdeném, hogy mit nem teszek: nem dobálok el semmiféle szemetet, és nem csak azért nem, mert mindig is erre tanított anyukám.
mindenkibe a környezetemben próbálom belesulykolni hogy ugyanígy tegye. természetesen szelekítven gyűjtöm a szemetet, és elemeket, és más,
veszélyesnek minősülő hulladékot sem dobok ki akárhová, csak a megfelelő helyre. nem használok papírtörlőt, mert lehet, hogy szilvia a barátnőm, de nem a Földé.
nem fűrdőzöm naponta egy hektoliter vízben, inkább zuhanyozom, lehetőleg gyorsan, hatékonyan, bár néha nem tudok ellenállni a kísértésnek, és fürdőzöm egy jót.
ha fogat mosok, nem folyatom a vizet, ha mosogatok, akkor bedugom a dugót. és persze amikor csak lehet,tömegközlekedem. persze ez most még meg is éri, mert diákigazolványom van, de remélem később is hajlandó leszek erre az "áldozatra".
vannak még apróságok, de most nincs kedvem mindent leírni. de azt még elmondom, hogy látva, hogy a többi ember hogyan viselkedik, sokszor van olyan érzésem, hogy egy fecske nem csinál nyarat. de ez van, én nyugodt lelkiismerettel megyek a pokolra biggrin

 
JollyDátum: Vasárnap, 2010-12-26, 4:40:24 | Üzenet # 5
Közlegény
Csoport: Írók
Üzenetek: 15
Helyzet: Offline
A család legnagyobb tette a környezetvédelemben szerintem az, hogy mindenki biciklivel jár mindenhova, és csak néha vesszük elő az autót. Nagyon szeretek biciklizni, de azért hóban fagyban kicsit alábbhagy a lelkesedés. smile
Komposztálunk, józan vásárlók vagyunk (értsd semmi felesleges cucc, csomagolás) Helyi termékek. Apára most rájött az, hoyg ő maga süti a kenyeret :):):)
Külön gyűjtsjük a papírt, az elemet a műanyagot és ezeket elvisszük a szelektív szeméttelepre - mivel a szelektív kukák nincsenek nagyon megoldva a városban.
Mindig zuhanyzom, évente egyszer fürdöm kádba. A lámpára figyelek.
Sokat túrázunk és akkor is figyelünk a szemetelésre smile
 
timaioszDátum: Csütörtök, 2010-12-30, 9:09:51 | Üzenet # 6
Őrmester
Csoport: Írók
Üzenetek: 22
Helyzet: Offline
Én is szelektíven gyűjtöm a szemetet, kivéve a papírt, mert azt gondosan elrakom az iskolai papírgyűjtéshez. Lekapcsolom a villanyt magam után, amiben természetesen energiatakarékos izzó van. A mosógépet dugig tömöm, hogy kevesebbet kelljen mosni, persze alacsony hőfokon, környezetbarát mosószerrel. A hűtő és a fagyasztó ajtaját akkor nyitom ki, ha szükséges. Az ablakokat leszigeteltük és tényleg jobban lehet aludni 19-20 fokban... De a kádban való fürdésről nem mondok le... Nincs is jobb, mint elmerülni a forró vízben, egy finom teával és azon elmélkedni, hogyan is bonyolítsam tovább a szereplők életét...
 
jorjafoxDátum: Kedd, 2011-03-15, 2:11:05 | Üzenet # 7
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 6
Helyzet: Offline
Én szelektíven gyűjtöm a szemetet, energiatakarékos izzókat használok, nem égetem feleslegesen a lámpát (mindig csak ott, és annyi ideig van felkapcsolva, amíg ott vagyunk).
Ezen kívül zuhanyozni szoktunk, na jó, egy héten egyszer, hajmosáskor veszünk egy jó, finom, forró fürdőt smile Természetesen az elemet, izzókat is a megfelelő helyre rakom.
Mi panelban élünk, ami le van szigetelve, szintúgy az ablakok is, de sajnos a hőmérsékletet nem tudom szabályozni, azt nem oldották meg. Ezzel nem tudom kímélni Föld Anyácskát.
Nem szemetelek, és a gyerekeimet is arra tanítom, hogy ne tegyék. Gyakran beszélek nekik a csodás bolygónkról, és hogy milyen nagy kincs az, hogy van nekünk, és itt élhetünk rajta. Szeretem a természetet, az állatokat, szeretem megismerni az engem körülölelő világot, nekik is ezt tanítom. Ők annyira fogékonyak rá, hogy mindenképp ebben a korban kell elkezdeni a környetettudatos nevelést.
Mosáshoz egy időben mosódiót használtam, de sajnos vissza kellett állnom a hagyományos mosóporra, mert a cicapisi szagot az nem hozta ki... sad De 30C-on mosok, mosógépet dugig tömöm.
Fogmosáskor és mosogatáskor is csak az öblítéshez folyatom a vizet.
Autónk nincs, tömegközlekedünk, vagy gyalog járunk.
Vásárláskor viszek magammal szatyrot, táskát, abba pakolok.
Kozmetikumokat nem igazán használok, csak ami feltétlenül szükséges (szappan, sampon), de mindig megnézem, hogy állatokon tesztelték-e, mert ha igen, akkor nem veszem meg! Inkább legyen drágább párszáz forinttal, de tudjam, hogy a kicsi állatkák nem szenvedtek amiatt, hogy az én bőrömnek jó legyen.
És a gyógyszereket is mindig visszaviszem, sőt ha lehet nem is nagyon szedek semmilyen gyógyszert, csak végszükség esetén, hiszen azokat is állatokon tesztelték. Persze a gyerekeimmel más a helyzet, ők megkapják, amit felírt az orvos, de szerencsére nem túl betegesek, így nem is kell nekik sokszor venni.
 
Fórum » Archivum » Save The Earth Project » Te mit teszel/ tettél eddig a Föld megóvásának érdekében?
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: