Főoldal » Cikkek » TARNÓCZI ZOLTÁN TÖRTÉNETEI

Stargate SG1 - Az Ötödik faj 19 - 22.fejezet
A nagyobb háború

Mikor Tanner jelentkezett be a rádión, akkor Jack megkönnyebült. Örült, hogy nem ellenség jött, mert nem tudta volna megjósolni egy csata kimenetelét, hiszen a szövetséges flottából csak az Ötödik Faj hajói voltak jelen. A többi hajó a galaxis egy rejtett szegmensében volt, ahol nem tűnik fel senkinek sem.

A Tanner által vezetett flotta az űrben "parkolt". Először csak ő, majd később többen is legyűrűzték magukat a felszínre, hogy felvegyék a kapcsolatot.
Jack fogadta őt személyesen, és invitálta egy ebédre is. Az étkezésnél, mely remek hangulatban folyt jelent voltak még mások is.
- Lehetne egy olyan kérdésem feléd, hogy miért nem láttuk a hajókat közeledni? Miért csak akkor láttuk meg őket, mikor kiléptetek a hipertérből? - kérdi Michel
- Egyszerű a válasz. Vannak olyan fajok, akik tudják álcázni a hajóikat a normál térben. Mi a hipertérre koncentráltuk e fajta technikai tudásunkat.
- És merre voltatok ilyen sokáig? – teszi fel Daniel az egyik legfontosabb kérdést
Tanner Jack felé néz, aki jól látható módon bólint.
- Az Androméda galaxisában, de egyszerűen nem akarom elhinni, hogy semmit sem hallottatok rólunk. Igaz, hogy nem voltunk "hangosak", de mikor már Martinnal is idejöttünk, már akkor hittük, hogy tudtok rólunk. Nem állt szándékunkban teljesen eltűnni, de így hozta a sors. Szerettük volna újra találkozni a Nagy Szövetség többi tagjával, de szomorúan hallom, hogy a Nox elment.
- Sajnos így van. - válaszol Daniel. Jack ekkor ment ki a helységből, mert valami fontos történhetett, hiszen szinte majd kirohant.
A beszélgetés tovább folyt, egészen amíg Jack vissza nem rohant pár perc múlva.
- Sajnálom, hogy rossz hírrel kell megszakítanom a társalgást, de egy műszaki gond miatt csak most értesültünk a dolgokról: a Kelownánál feltartoztatott 30 hajóból álló ori flotta itt lesz egy óra múlva…

Szerte a városban és a bolygón riasztók szólaltak meg, hogy tudassák a híreket. A pajzsokat bekapcsolták, az ionágyúkat működésbe hozták, a flotta hajóira felkerültek a személyzetek. Majdnem egy óra múlva a bolygó azon oldalán voltak a hajók (Akhilleusz, Harag, Bosszú és Enterprise, Odüsszey), ahová várták az ellenséget.
Kis idő múlva több hipertér ablak is megjelent, amelyből özönlöttek elő a hajók. Pár darabot sikerült egyből leszedni, mert a hipertérből kijövet még nem volt fent a pajzsuk. A 30 hajóból már "csak" 26 darab volt. Az ellenség nem is próbálta meg a bolygót bombázni, mert a hat darab szállítóhajóra bízták a földi támadásokat. Ezek egyből a felszín felé vették az irányt. Szerencsére ezeken nem voltak olyan erősek a pajzsok és az ionágyúk letudták szedni őket, egy kivételével, melyet az Akhilleusz lőtt le. A flotta egy harmada elpusztul.
Ekkor a maradék flotta felsorakozott és felvett egy új alakzatot. Láthatóan megzavarta őket az a tény, hogy öt hajó és pár felszíni ágyú elpusztította 10 hajójukat. Az Ori flotta újból megindult.
Újból hipetér ablakok sokasága nyílt ki, de most a Furling flotta érkezett meg, ami hátba kapta az ellenséget. Az Ori hajókon ezen pillanatok alatt az elülső pajzsaikat helyezték előtérbe, mert nem számítottak más irányú támadásra. Ezen okból kifolyólag a hátsó pajzsok nem voltak megerősítve és feltöltve 100%-osan. Tannerék szétoszlottak és minden egyes hajóra öt darab Furling hajó jutott. Bár ezek nem olyan nagyok és erősek mint az ellenség hajói, hiszen a furlingek mindig is az egységben bíztak (többségben az erő), nagyon hatásosnak bizonyultak.
A csata végeztével a mérleg: Szövetségesek - Ori 2-30.

Ori dühe

Varrel mint mindig, most is a tűznél állt. Érezte, ahogy a követők energiája átáramlik belé. Kellett ez a feltöltődés, hiszen nem rég kapta meg a híreket, miszerint a sebezhetetlennek hitt flotta megsemmisült, semmi sem maradt belőle. Tudta, hogy erre nem képesek a Tejútban, segítség nélkül. Biztos volt benne, hogy az Asgard segített nekik. Nem tudhatta, hogy színre lépett a Furling is. Nem tudhatta, mert a flottából még egy hírvivő sem maradt életben. A hírnököknek kiadta a parancsot: az új flottának el kell készülnie a határidő előtt. Nem hagyhatják ezt a vereséget megtorlás nélkül. Ezekben a pillanatokban érkezett meg Adria.
- Hivattál? - kérdi Varreltől
- Igen. Fontos feladatom van a számodra.
- Mit kell tennem az Oriért?
- Meg kell ölnöd egy felemelkedettet!
- És pedig ki lenne az?
- Arthur a neve.
- Nem fognak ellenünk fordulni az ősök?
- Nem a Tejútban kell cselekedned, hanem ebben a galaxisban. Arthur vakmerő, és egyszer ide fog jönni, hogy kémkedjen. Mi meg fogjuk érezni, ha itt lesz.
- Értem. - már menne kifele
- Nem érted. Arthurt nem tudod legyőzni egyedül, ezért segítek neked. Add a kezed!
Adria felé nyújtja. Varrel egyik keze a tűzben a másik Adria kezén van. Most már az energia Adriába is átjár. Pár pillanat múlva elengedi Adriát, aki erőtől duzzad.
- Most már mehetsz. Majd szólunk, ha itt lesz az idő.

Egy régi bolygó új keresése

Az egész Tollanon jót tett a morálnak, hogy legyőzték az Ori flottát. A Tok'ra kémek az elkövetkező napokban fognak visszatérni és jelentést tenni az Ori helyzetéről, terveiről. Mindannyian sokat várnak ezektől a jelentésektől.
Jack, Thor, Tanner és még mások is jelen voltak az éppen esedékes megbeszélésen, de Cameron és Karoline nem, mert ők épp a nászútjukat töltötték az Orillálon. Titokban esküdtek meg, a katonai szabályok végett. Daniel és Vala volt a két tanú, Jack pedig összeadta őket. Alig voltak rajtuk kívül más is a ceremónián.
Jonas épp a tanácskozásra ért vissza az Orillálról.
- Az Asgard Nagy Tanács örömét fejezi ki a sikeres csata végett. - Thor adja át az üzenetet - Valamint, hogy az egész Asgard nép megtette a szükséges lépéseket, és így felkészült a harcra.
- Valószínű, hogy szükség is lesz rá! - Jack - Tudunk valamit Arthurékról?
- A cameloti találkozás óta semmit sem hallottunk róla és társairól. – válaszol Daniel
- Kár, mert jó lenne tudni, hogy mi folyik náluk.
- Így igaz, hiszen hiába verjük meg a seregeiket, ha a felemelkedett lényeket nem tudjuk legyőzni – osztja meg félelmeit Jonas
- Legyőzni nem tudjuk, de meggyöngíteni igen. És időt nyerhetünk magunknak, ha legyőzzük a seregeiket. - Bratac
- Ezzel azért várjunk a kémek jelentéséig. - Jack
- Nem addig kell várni, hanem addig, amíg nem tudunk meg valamit az ősökről. – folytatja aggodalmait Jonas
- Mondom, várunk! – Jack – a jelentésekig.
- Akkor addig várunk… - lehet látni Jonason, hogy nem ért egyet Jackkel
- Thor cimbora! Az hogyan lehet, hogy nem tudod Eldánnak a helyzetét megmondani, pedig mikor ott voltunk, akkor tudnod kellett volna!
- Nem én irányítottam a hajót, hanem Anteaus volt az. Majd törölte a memóriáját a hajónak.
- De vajon miért akarta ezt? És az hogyan lehetséges, hogy senki sem tudja az Asgard faj tagjai közül? – erősködik tovább Jack, de láthatóan Thor sem tud mindent
- Látod! Ez még nekem is rejtély… olyan, mintha valami felsőbb hatalom direkt ezt akarta volna elérni…
- Talán azért, mert a mai időben már nincs semmi jelentősége annak a bolygónak. - Vala
- Ha ez igaz lenne, akkor nem tüntette volna el a jeleket. Érzem, hogy az a bolygó még fontos lesz az elkövetkező időkben, ezért is szeretném, ha Daniel, Vala, Jonas, és Kvasir a bolygó keresését tűzné ki feladatául. – adja ki a „parancsot” Jack
- Rendben. – Daniel és a többiek is bólintanak
- Akkor a mai ülést berekesztem. - egy mosoly az arcán. - Holnap találkozunk.
A társaság szétszóródik, csak Jonas marad ülve, mint ahogy Jack is.
- Ez meg mi volt? - kérdi ingerülten Jonastól
- Mi mi lett volna?
- A háborúellenes beszéd!
- Nem háborúellenes volt, csak megfontolt.
- Tudom, hogy mire gondolsz... de most győztük le az Ori fő flottáját! Az emberekben végre van hit, hogy győzhetünk. Meg kell lovagolni a helyzetet.
- Ha vadlovon lovagolsz, akkor könnyen leeshetsz!
- Igaz, de akkor sem szabad azt látniuk a többieknek, hogy akár csak egy pillanatig nem értünk egyet.
- ? Ezt hogy érted?
Jack mély levegőt vesz, kis hatásszünet után végül is kiböki:
- Te leszel az utódom! Értsd már meg! Ha látják, hogy csak egy kicsi ellentét is van köztünk, akkor megbomlik ez a csapat, ez a szövetség!
- Tehát már eldöntötted… de nem bízol meg a többiekben?
- Nem mindenkiben… sajnos, nem mindenkiben.
- Nem fogadtam el a kinevezést, mint ahogy még mindig életben vagy te és a többi…
- Tudom, de érzem, hogy nem sokára itt a vég. Álmaimban látom, hogy tűz vesz körül…
Jonas egy kicsit meglepődik, látszik rajta, hogy aggódik
- Csak nem az Ori?
- Nem tudom. Lehetséges.
- Akkor nagyobb a gond, mint gondoltam.
- Valóban. Kérlek, ne szólj a többieknek, még neki sem…
Megpróbálja Jonas másfelé terelni a szót:
- Ígérem. A keresztgyermekeim hatalmasat nőttek az utóbbi időben.
- Tudom, és nagyon is hiányoznak. Csak egyszerűen nincs időm…
- De azért látogasd meg őket néha.
- Hidd el Jonas, hogy azon vagyok.

Az ellentámadás

A Tok'ra kémek csak pár nap múlva érkeztek meg, mert veszélyesnek találták, ha egyből a Tollan felé indulnak, és ezért inkább kerülő úton jöttek. Megérkezésük után Jack összehívta a szövetséges fajok képviselőit egy újabb megbeszélésre.
Már mindenki jelen volt a teremben és az ügynök beszámolt a jelentéséről.
- Mint mindenki tudja, az Ori egyik bolygóján voltam azzal a feladattal, hogy minél többet megtudjak az ellenségről. Sok idő után átkerültem Celementre. Ezt azért is hangsúlyozom, akárcsak a jelentésemben, mert eddigi tudomásunk szerint itt készülnek a hajók.
- És a mostani tudásunk alapján? - Jack
- Bizonyossá vált, hogy helyesek az elképzeléseink. Új flottát építenek.
Csönd lett úrrá a teremben, amelyet Teal'c tört meg.
- Mekkora lenne a flotta?
- Biztos számot nem tudok, rendkívül szigorúak voltak ott a biztonsági intézkedések. Amit sikerült megtudnom, hogy minimum 6 tucat hajót építenek. Új fejlesztéseket tettek fel rájuk, teljesen újak a hajók. De még nem készültek el.
- Mennyi időnk van az elkészülésükig? - Jack
- Kb 3, de inkább 4 hét.
- Ha elkészülnek, akkor nagy fenyegetést fognak jelenteni, mindenkire nézve.
- Még annál is nagyobb fenyegetést. – Jack
Újabb csend „jelentkezett”, de ezután már a tárgyalás új irányba vette kezdetét.
- De ha nincsenek készen, akkor nekünk kell kezünkbe venni a kezdeményezést! – ezt most Camulus mondta, mellyel láthatóan /igaz meglepő módon/, de Teal’c is egyet értett:
- Most van esélyünk a győzelemre, hála a Furling flottának!
- Győzelemre? Milyen győzelemre? - kérdi Jonas. - Nem győzhetjük le az orit, csak a követőit. Ha még sikerülne is, akkor is ott maradnak ők! Egy legyintéssel képesek lennének megölni minket a saját galaxisukban!
- Jonas! - Jack
- Ne Jonasozz! Tudod, hogy mire gondolok! Arthurék nélkül csak veszíthetünk!
- Jonas! Kövess!
Jack és Jonas kiment a teremből, Jack irodájába. A kettő helyiséget egy hangszigetelt üveglap választotta el.
- Jonas, szerintem ezt már megbeszéltük!
- Nem beszéltük meg, mert Te csak egy utat látsz!
- Nem érted? Ekkora lehetőségünk nem lesz mégegyszer! A katonai fenyegetést végre kiiktathatnánk. És utána időt kapnánk, mert nem mernének átjönni a mi galaxisunkba!
- Vajon mennyi időt? TE nem tudhatod, miként azt sem, hogy mi lesz a csata sorsa!
- Ezt, hogy érted?
Kintről csak annyit lehet látni, hogy bent indulatokkal fűszerezve vitatkoznak.
- Mikor elmentem Orillállra, akkor nem csak látogatóba mentem.
- ?
- Kiújult az agytumorom. És azt operálták meg Kvasirék.
- De azt már kioperálták 6 évvel ezelőtt is, nem?
- Igen, de valamiért kiújult. Újból vannak vízióim.
- És pedig?
- Nagy csata közepén hatalmas robbanás, amely szinte mindent elpusztít. Téged a tűz vesz körül, mint ahogy te is mesélted. Utána már nem látlak több látomásban.
- Tehát meghalok…
- Ha elmész, akkor igen.
- … Arthurék jelen voltak?
- Nem tudom. Őket még egyszer sem 1áttam. Szerintem nem, ezért is szeretném, ha megvárnánk őket.
- Nincs annyi időnk. Nekünk kell támadni.
- Nem! Csatát láttam. És ha elkészül a flottájuk, akkor nincs semmi esélyünk ellenük, csak ha egyesülünk a Furling flottával.
- Nincs időnk rá.
- De ha elkészül a flotta, akkor végünk.
- Nem biztos. Atlantiszt hazahozva, a teljes Furling flottával, Akhilleuszékkal, és a Tollan ionágyúkkal meg tudjuk védeni magunkat.
- Magunkat igen, de mi lesz akkor a galaxis többi népével?
- …
- Na látod, ezért kell támadnunk. - megy ki a teremből
- Ha elmész, akkor meghalsz. – veti oda utoljára Jonas
- Az utolsó látomásod szerint már halottnak kellene lennem. - viccelődik
Kimentek a terembe. Majd szavaztak, hogy mit tegyenek. Mindenki a támadás mellett döntött, egyedül Jonas szavazott nemmel, és Tanner fejezte ki ellenvetéseit.

Kategória: TARNÓCZI ZOLTÁN TÖRTÉNETEI | Hozzáadta:: Emilia (2013-11-20)
Megtekintések száma: 395 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: