Főoldal » Cikkek » TARNÓCZI ZOLTÁN TÖRTÉNETEI

Stargate SG1 - Az Ötödik faj 4.fejezet
A második szakasz

- Elnök Úr! Ő itt Cameron Mitchel alezredes a Földről. - így léptek be az elnöki irodába. Ott volt még a katonai tanácsadó valamint a külügyminiszter.
- Üdvözlöm Önt. Valami italt esetleg?
- Köszönöm nem, szolgálatban nem ihatok. De a jövetelem mivolta sürgős.
- Hallottunk már pletykákról. Kérem, kezdjen bele.
- Gondolom, hallott már róla, hogy a Földtől elszakadtunk.
- Sajnálattal hallom.
- Most járjuk a galaxist és együttműködő fajokat, bolygókat keresünk.
- Akkor már talált is egyet.
- Földdel tartják a kapcsolatot?
- Amióta hallottunk az esetükről nem, velünk először az SG-1 találkozott, mikor a Prométheusz hajójuk megsérült. Nekünk a parancsnokságuk jelentette a Földet. Akkor is és most is. Sötét felhők gyülekeznek a galaxis eme szegletében, és úgy gondoltuk, hogy egymás segítségére lehetünk. Örömmel vennénk, ha eddigi jó viszonyunk megmaradna ezekután is.
- Mi is ezt szeretnénk, ezért is jöttem el Önökhöz.
- Tényleg, ki a vezetőjük?
- Jack O'Neill, tábornok.
- Remek választás.
- Gondolom Önöknél is járt az ori.
- Még nem, de bármikor eljöhet. Már sok mindent hallottunk róluk. Már nem vagyunk oly süketek, mint a Csillagkapu felfedezése előtti időkben.
- Arra kérném Önt és nemzetét, hogy tartsák titokban a helyzetünket.
- Megtesszük.
- Nemsokára diplomaták jönnek át a kapun. Örülök, hogy találkoztunk, elnök úr!
- Én is örülök.
Mitchel átment a kapun, hogy a következő bolygóra menjen.

Bratac a jaffa gyűlés után, Tollanra ment, hogy elmondja O'Neillnak miként döntött a Tanács. Egyhangú szavazás alapján a szövetségeseik lesznek. Ha nyílt háború tör ki, akkor csapatokat is rendelkezésre bocsátanak.
Lucian szövetségnél Teal'c járt, inkább kevesebb sikerrel, mint többel: hallani sem akartak egy jövendőbeli szövetségről a mostani ellenségükkel, de azt elismerték, hogy nagy veszélyt jelent az Ori.

Kelowna. Ide Carter jött el. A kapunál Jonas fogadta. Rádió üzenetet váltottak, így nem volt meglepő a látogatás. Jonas Carter megérkezéséhez igazította a három nemzet küldöttjeinek gyűlését is, így Carter is tanúja és részese lehet a tanácskozásnak.
- Üdvözöllek Jonas!
- Én is örülök, hogy újra találkozunk! Sajnálattal hallottam a híreket, de már most leszögezem: Kelownára bármikor számíthattok!
- Köszönjük. És a másik két országgal mi a helyzet?
- Most döntenek majd róla, a gyűlésre igyekszünk. Fel is szólalhatsz, ha szeretnél.
- Majd meglátjuk. Milyen a viszony?
- Hála nektek, sokat változott! Anubisz támadása, és a naquadria keletkezése a föld kérgében összekovácsolt minket. Nálunk van a csillagkapu, de minden másban közösen döntünk. A technológiát is megosztottuk, az elmúlt három év alatt rengeteget fejlődött az egész bolygó. Infrastruktúránk javult, már épül a második generációs hajóink és tervezzük a harmadik generációsat. Új gyógyszereket fedeztünk fel, a naquadria terén is előre lépésekről lehet beszélni. De elég ennyi, már itt is vagyunk. - mutat egy ajtó felé.
Bent már vártak rájuk. A tanácskozás nem tartott sokáig, vagyis Carter számára, hiszen nem felejtette el a másik két nemzet sem, hogy mennyit köszönhet CSKP-nek illetve SG-1-nek, talán ezekért is volt olyan egyhangú a kedvező döntés.
A kapuhoz visszafelé is Jonas kísérte Cartert.
- Ha ráérsz majd ellátogathatsz a Tollanra.
- Nem is tudom a címeteket.
- Most már tudod - nyújt át egy papíros - De vigyázz rá!
- Persze, vigyázok.
- Nem szoktál sóvárogni a régi idők miatt?
- Nincs rá időm…..
- A miniszterség sok időt elvon tőled.
- Igen, de nem felejtettem el azokat az időket!
- Majd még találkozunk. - mondja Carter az eseményhorizont előtt. - Többre vagy hívatott, mint Kelowna minisztereként elérendő dolgok… „Más” is így gondolja.
- Akkor add át az üdvözletemet a „Más”nak!

Serakinról embereket küldtek szét a galaxisban, mikor meghallották, hogy az SGC elszakadt a Földtől. Szerették volna felvenni a kapcsolatot velük, így jutottak el Kelownára. Ott Jonas segítségével találkoztak Carterrel (egy héttel az előző látogatása után). A bolygójuk elég közel van az Ori galaxis felé vezető „úthoz”, ezért is akarnak segítséget nyújtani és kapni. Újabb szövetségesre akadtak Jackék.

Aschenekkel nem tudtak beszélni, valószínűleg a feketelyuk magába szippantotta a pár bolygójukat.

A bázison nem tervezett tárcsázás történt és egyből szóltak Jacknek is, aki odasietett a vezérlőterembe.
- Uram! Videó jeleket fogunk!
- Tegye ki képernyőre!
Az egyik monitoron megjelent a kép. Háttérben goauld anyahajók voltak. Az arc egy ismerősé volt.
- Hát nem ölte meg Baal, Camulus?
- Mint mindig egyből a tárgyra tér! Kérdésére válaszolva egy hadvezért nem könnyű megölni!
- ? Hadvezér? Várjon egy pillanatot, állítunk a rádión. Rossz lehet az adás, nem istent akart mondani?
- Nem… már nem.
- Maga mindig szolgál meglepetésekkel.
- Mikor átküldött a kapun Baalhoz, kis idő múlva el tudtam szökni, vissza a birodalmamból megmaradt pár bolygó közül az egyikre. A fogságom idején volt elég időm gondolkozni a történteken. Rájöttem, hogy a goauldok ideje lejárt!
- Nem mondja komolyan?
- És ezért új tervekre van szükség, hogy hatalmon maradjak. Elbocsátottam a jaffáimat és helyettük hű embereket fogadtam a szolgálatomba, de nem mint isten. Nem akarom, hogy újból megismétlődjék a dakarai eset.
- Ne várja hogy meghatódjunk! Honnan tudta meg a címünket?
- Kicsi a Tejút, és vannak híveim. Egyre több.
- Miért keresett meg?
- Miért ne? Egy erős új nemzet, faj vagy nem tudom mi jött létre a bolygójukon. Az ellenség átjött ebbe a galaxisba, külön-külön nem vehetjük fel a versenyt velük. Együtt kell harcolnunk ellenük!
- Na ne vicceljen! Miért lenne jó egy ilyen fajta együttműködés egy goaulddal?
- Mert már kilencre növekedett a bolygók száma akik hadvezérükként tisztelnek, az elmúlt három hónapban két bolygót szabadítottunk fel a seregemmel, ja és mert elpusztítottam két ori hajót.
Döbbent arcok a teremben, Jack töri meg a csendet.
- Még gondolkozunk az ajánlatán.
- Csak ne olyan sokáig.

Eligazítóban:
- Igazat mondhat? - tette fel a kérdést Jack
- Egy goauldban nem lehet megbízni. - Teal'c
- Tok'ra jelentések szerint a galaxisból eltűnt két ori hajó!
- Lehet, hogy visszaugrottak a saját galaxisukba. - Vala
- Lehet, de a bolygók koordinátái mit megadott, valóban ori befolyás alatt áll. Voltak ott már felderítőink is, amely alapján Camulus igazat mond: nem istenként tekintenek rá, hanem mint felszabadítóra. - Carter
- Az ajánlata elég vonzónak tűnik, de csapda is lehet! - Mitchel
- Lehet, hogy az, lehet, hogy nem az. Ezért leszünk vele nagyon óvatosak. Csapatokat küldünk hozzá, hogy a részletekről tárgyalhassunk. Értesítem Thorékat is!
A gyűlés abbamaradt.

Kis idő múlva már beszélt is velük:
- Megfigyelés alatt kell tartani, valamint kémeket kell bejuttatni hozzá. - Thor
- A tok'rákra vár majd a feladat. - Jack
- A többi szövetségest is értesíteni kell ezekről a hírekről! - Ofer
- Megtesszük. De szerintem ők is egyet értenek majd velünk. - Jack
Az értesítés után Thor és Ofer beszélgetett még, mert Jack kilépett a vonalból
- Jó tudni, hogy nincs egyedül az Ötödik faj. - Ofer
- Én is örülök neki, de kérdéses, hogy mire lesz elég.
- Majd kiderül! De nem sokára tovább kell lépnünk, hiszen most volt a jel!
- Igaz. Jacknek nem kell tudnia.
- Nem, mert különben máshogy alakulna a történelem.
- Holnap Tollanra megyünk és lehet, hogy megváltoztatjuk a múltat.

A múlt

Másnap a Tollanon voltak és Jacknek mondták, hogy jöjjön fel Thor hajójára. A tollanok által hátra hagyott sugárzási technológiával sikerült is. Jó, hogy gondoltak a kompatibilitásra is. A hajón csak hárman voltak, megint egy titkos megbeszélés készülődött, mint az elmúlt hónapokban többször is. A hídon találkoztak.
- Beszéltél a tok'rákkal? - érdeklődik Ofer
- Igen, és már ki is küldtek pár hírszerzőt is.
- Rendben. - Thor - Most más miatt kellett találkoznunk.
- Miért? Talán horgászni jöttetek?
- Nem, fontosabb dolgok is vannak attól. - Ofer
- Mi is lenne az?
- Nem mondhatjuk el…
- Akkor miért jöttetek?
- … , de bíznod kell bennünk. Nem adhatunk több információt csak annyit, amennyi szükséges. Azt kérném, hogy - hídon megjelent egy ugró - szállj be ebbe a hajóba. Nem kell tenned semmit, mert be van programozva minden, ami szükséges. Csak a visszafelé vezető úton kell vezetned, de az már gyerekjáték, emberi nyelven.
- Ti tudjátok - mondja O'Neill, aki megy az ugró felé. Belép és érdeklődve figyeli, hogy nagyon ismerős. Szinte pillanatok alatt beugrik, hogy honnan ismerős: ez az az ugró melyet Meybourne bolygóján találtak. De akkor ezek szerint, időt fog utazni. De ez veszélyes - gondolja magában - megváltoztatni a múltat? Vagy a jövőbe kell mennie? Tényleg fontos lehet, ha a Nox és Asgard kérésére utazik majd. Ezekben a pillanatokban Thor és hajója eltűnt mellőle és már csak az űrt látta maga körül.
- Ezek szerint, a beszélgetés közben hiperugrást hajtott végre Thor. - gondolja végig a történteket. Pillanatokkal később egy bolygó kör vonalai rajzolódtak ki alatta, az ugró egyenesen feléje haladt. Leszállás közben alaposan végig nézte a bolygón elterülő hatalmas város: modern épületek, magas tornyok, űrhajók és repülők az égbolton. A felszínen hatalmas nyüzsgés. A város körül zöldben világított a természet.
Az egyik dokk felé vette irányát az ugró. Leszállás után kikecmergett belőle, majd utána még gondolkozni sem volt ideje, hiszen már vártak rá! Egy nox, egy asgard, és két másik ember. Jack szerint az egyik ős lehet, de a negyedik? Talán egy furling…….
- A prófécia igazat mondott. - mondja az alteran
- Elnézést kérek, hogy a barátunk nem üdvözölte, de nagyon lelkes! Üdvözöllek Jack O'Neill a Tollanról, az Ötödik faj képviseletéből……
- Honnan tudjátok hogy ki vagyok és honnan jöttem? - csodálkozik Jack az újabb meglepetésen
- Először is én Odale vagyok, a Nox képviseletében. Ő itt Isabela az Alteran képviseletében - meg is hajol a nő -. Ő itt Thor, az Asgard képviseletében….
- Na ne! Ez vicc lenne?
- Már találkoztunk volna?
- Nem, még nem. Ha jól gondolom akkor most a múltban vagyok….
- A múlt viszonylagos - mondja Isabela - de a prófécia szerint, nekünk te jövőbeli vagy.
- Ő pedig itt - mutat az utolsóra - Morale, a Furling képviseletében.
- Igazam volt - gondolja Jack. - Örülök nektek, és örülök, hogy láthatok egy furlinget is, de miért úgy mutattál be mindenkit, hogy a "képviseletében"? - teszi fel jogosan a kérdést
- Azért, mert gyűlés van a négy faj között a holnapi napon, és mi vagyunk a fajunk küldöttei közül a Felszólalók és a teljes körű döntéssel felhatalmazott küldöttei. - Morale
- Értem. És mi lenne a prófécia?
- "A Nagy háborút követően az Eldanon rendezett Tanácson megjelenik egy ember, ki dönt a galaxis sorsáról…"
- Valami tévedés lehet a dologban…
- Nem valószínű. A Tanács most ülésezik itt először a prófécia megadta a neved és a megérkezésednek helyét, bár idejét csak sejtettük.
- Nevemet?
- Igen. Jóslatban az O'Neill név szerepel.
Jack arcán az idegesség jelei láthatóak.
- Ne aggódj! - nyugtatja meg Odale - a holnapi tanácskozás lezárásaként te fogsz felszólalni és mondod el a döntésedet, melyet minden faj elfogad majd.
- Most gyere utánunk! Megmutatjuk a szállásodat, ahol táplálkozhatsz és pihenhetsz is! - Thor

Kategória: TARNÓCZI ZOLTÁN TÖRTÉNETEI | Hozzáadta:: Emilia (2013-09-16)
Megtekintések száma: 329 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: